Login
Zaboravili ste lozinku?

Lista želja

DODAJ U KORPU NAZAD

Vaša Korpa

NAZAD KORPA

Kuće, vikendice i preduzeća

Ukoliko imate kuću, vikendicu ili manji poslovni objekat gde je potrebno da se otpadne, sanitarno-fekalne vode, prečiste pre nego uliju u kanalizaciju ili prirodni recipient, možete ugraditi biološki prečišćivač RoEco namenjen domaćinstvima ili manjim poslovnim objektima, kako u gradskim naseljima, tako i u nerazvijenim krajevima.

RoEco se nudi u objektima koje ne koristi više od desetak ljudi, radi se o protočnim uređajima sa pristupačnom cenom i odličnim kvalitetom.
Ukoliko imate poslovni objekat koji koristi do 30-35 ljudi, onda se tom uređaju pridoda još jedan rezervoar za prikupljanje otpadnih voda i formira veći protočni uređaj pod nazivom Biocko. Za još veće poslovne objekte koje koristi više zaposlenih, ROTO nudi uređaje sa SBR tehnologijom biološkog prečišćavanja.

Ukoliko želite samo da skladištite sanirano-fekalne otpadne vode, a potom ih putem licenciranih preduzeća iznosite iz vaših dvorišta, onda Vam možemo ponuditi RoSeptic septičke jame sa jednom ili više komora. Kapaciteti ovih rezervoara su od 1.000 do 50.000L.  Naravno, iako se ovde govori o tretmanu otpadnih voda, moramo pomenuti da kompanija ROTO u svom asortimanu nudi i rezervoare za skladištenje čiste vode, prikupljanje kišnice, kao i druge plastične posude neophodne svakom domaćinstvu. Čovek u proseku koristi 130L vode dnevno, a za 50% upotrebe u domaćinstvu lako se upotrebljava kišnica! Jedna četvoročlana porodica može da uštedi oko 95.000L vode godišnje! Kompanija ROTO u svom asortimanu ima nadzemne i ukopne rezervoare koji su namenjeni skladištenju vode, tipovi Rondo, Robud i Roto M su samostojeći, dok su RoCko, RoVoda i Roterra ukopni rezervoari.

Na kraju, ukoliko imate vikendicu koju samo povremeno koristite i ne postoji konstantan priliv fekalnih voda, preporučujemo uređaj za prečišćavanje pod nazivom Eco Blue.  Ovi uređaji omogućuju prečišćavanje fekalnih voda kod domaćinstava gde ne postoji stalan priliv fekalnih voda, već se objekti povremeno koriste. Maksimalan period koji ne ugrožava rad ovih bioloških prečišćicača je 3 meseca bez fekalija. Ovu funkciju omogućuju nosači koji čine stanište za bakterije i omogućuju im duže preživljavanje bez otpadne vode.

Napomena: Tip i veličina uređaja određuju se na osnovu populacijske jedinice ili prema ES ekvivalentu stanovnika, ponekad se definiše i biohemijski kapacitet bio-prečišćivača. Ideja ovog teksta je da budući korisnik stekne osnovne informacije o ROTO uređajima, njihovoj najčešćoj primeni i uslovima korišćenja. Svakako Vam predlažemo da uvek konsultujete i našu tehničku podršku, kako bismo zajedno pronašli tehnički najkvalitetnije i finansijski najracionalnije rešenje. Na linku ispod možete preuzeti upitnik o dimenzionisanju bio-prečišćivača:
Upitnik