Login
Zaboravili ste lozinku?

Lista želja

DODAJ U KORPU NAZAD

Vaša Korpa

NAZAD KORPA

Sajam voda u Beogradu

23.10.2019

Od  20. do  22. novembra u halama Belexpo centra u Beogradu,  održaće se deseti po redu Sajam Voda, koji je okuplja proizvođače i distributere opreme, uređaja i hemikalija, predstavnike naučnih institucija, projektantske firme, vodoprivredna preduzeća, lokalne samouprave, javna komunalna preduzeća i ministarstva.

Kvalitet vode u Srbiji generalno je dobar, ali se on u poslednje vreme ugrožava na više mesta i načina. Neprestano pogoršavanje stanja okoline i povećanje broja potrošača, zahteva da vodovodna preduzeća, kao i država i lokalna samouprava, učine dodatne napore za obezbeđenje dovoljnih količina pitke vode potrebnog kvaliteta. Postizanje ovih ciljeva moguće je kroz veće angažovanje na regulisanju zaštite okoline i izvorišta, kao i kanalisanju i prečišćavanju otpadnih voda.

Nažalost, kanalizacioni sistemi nisu pratili izgradnju vodovoda, što potvrđuje činjenica da Srbija ima 15.000km kanala i samo 50 manjih postrojenja za prečišćavanje otpadne vode. Količina vode koja se prečišćava je oko 10% prikupljene otpadne vode, što ne zadovoljava standarde EU.  

Kompanija ROTO predstaviće svoje uređaje za prečišćavanje otpadnih voda, separatore masti i ulja, peskolove i kanalizacione šahte. Fokus će biti na manjim uređajima za prečišćavanje otpadnih voda iz domaćinstava, kao i višekomornim septičkim jamama izrađenim u proizvodnoj hali u Alibunaru.

Očekuje se prisustvo blizu 100 kompanija – izlagača, velikog broja stručnih predavača i velikog broja posetilaca što dovoljno govori o zainteresovanosti stručne javnosti, za ovu manifestaciju kao i za teme kojima se ona bavi.